Anyátlanul

10 dolog, amiben a meddő nők és a kismamák hasonlítanak egymásra

2017. július 11. - Anyatlanul

Itt a nyár és ilyenkor sokkal szembetűnőbb, ha valaki babát vár. És mintha ilyenkor többen lennének, mint az év más időszakában és ilyenkor feltűnik az is, ami máskor rejtve marad...

meddok_es_kismamak_hasonlosaga.jpg

Bár úgy érzem, élethelyzetem szempontjából, tökéletes ellentétem egy fiatal anyuka, átgondolva a dolgot, azért vannak olyan közös pontjaink.

1.) Teljesen felesleges óvszerre és egyéb fogamzásgátló eszközre költened! Tiszta pénzkidobás!

Meddő nőként vegyél belőle egy üveg bort/egy doboz cigit (bármivel behelyettesíthető), hátha levezetheted vele a stressz egy részét. Várandósként... hát... talán egy tábla csokit/egy kakaós csigát (bármivel behelyettesíthető), hátha ad egy kis erőt, amikor úgy érzed, már teljesen kimerültél!

2.) A menetrend szerinti hányinger/hányás mindig pontos!

Meddő nőként, ha a hormongyógyszered miatt van, ne aggódj, nemsokára elmúlik, amit hozzászokik a szervezeted (maximum 1-3 hónap), illetve amint vége a stimulációs időszaknak. Fiatal anyaként ne aggódj, és reménykedj, hogy 3-5 hónap múlva elmúlik! Bónusz: meddő nőként, ha már semmilyen más magyarázat nem fordulhat elő, örülj, lehet, hogy elhagyhatod a klubot! :)

3.) Ne haragudj meg a környezetre, ha ők nem tudják megjegyezni az összes laborleleted, vizsgálati eredményed, mutatószámod!

Mindenkinek véges az ilyen jellegű memóriatárhelye. Légy türelmes, ha már rákérdeznek, biztosan érdekli is őket.

4.) A barátod/élettársad/férjed nem az ellenséged!

Bár néha értetlenül kérdez a vizsgálati eredményekről, nem találja ki elsőre, mit is szeretnél enni/inni/nézni/csinálni, sőt fogalma sincs, hogy a sírásba ágyazott vinnyogás milyen mondatokat rejt magában, azért nagyon igyekszik és minden erejével azon van, hogy segítsen!

5.) Az, hogy tegezed a nőgyógyászt, inkább a sűrű látogatásnak és nem feltétlenül női "bájodnak" szól!

De azért ne aggódj, a hormongyógyszerek/terhesség miatti plusz kilók okán/ellenére is vonzó vagy!

6.) Nyugodtan mondd meg, hogy kicsit sok a környezeted felől érkező fizikai kontaktus!

Meddő nőként bátran mondd el, hogy jól esik a támogató ölelés és vállsimogatás, de te szívesebben beszélgetnél/kirándulnál/moziznál helyette! Jól esik a sajnálat, de inkább foglaljátok el magatokat azzal, amihez mindkettőtöknek kedve van! Kismamaként mondd el, hogy nagyon kedvesek az ismerősök és idegenek, hogy kézrátétellel és a hasad simogatásával szeretnék biztosítani, hogy minden rendben legyen odabent, de neked, idekint egy nap X számú simogatás esik jól!

7.) Légy megértő, ha a barátod/élettársad/férjed elsírja magát az ultrahang képed láttán!

Ha meddő vagy, biztosan osztozik a fájdalmadban, szomorú a diagnózis miatt, elkeseredett a méhedben tátongó üresség láttán. Ha kismama vagy, életében még nem volt ennyire boldog! Hiába erős férfiak ők, ami veletek történik, őket sem hagyja érzelmileg érintetlenül!

8.) Teljesen normális, ha kiakasztanak a "másik oldal" panaszáradatai! Időnként mindenki besokall a jelenlegi helyzetétől.

Meddő nőként szívesen mosnál már kakis pelenkát és törölgetnéd a padlóról az odaszáradt bébiétel maradékát, kismamaként pedig szívesen végigtáncolnád az egész éjszakát egy menő klubban a barátnőiddel, majd hazamennél, végigdőlnél az ágyon és délutánig aludnál.

9.) Érthető, hogy aggódsz, minden rendben lesz-e?!

Ez mindenképpen egy olyan időszak, amikor jól jönne, ha egy jövőbelátó megnyugtatna, minden oké lesz. Sajnos ezt sosem jelenthetjük ki teljes bizonyossággal. Ám ahelyett, hogy ezen szoronganál, kérdezz utána, mit tegyél annak érdekében, hogy minden rendben legyen és próbáld meg ezeket a tanácsokat, javaslatokat követni, betartani. De ne feledd, a belső hangra mindig érdemes odafigyelned! Ilyenkor különösen hangosan tud kiabálni!

10.) Minden érzésed ellenére még mindig igazi nő vagy!

Teljesen mindegy, hogy hasügyileg homorú vagy domború vagy, hogy tudsz-e tűsarkúban tipegni vagy csak a mamuszt bírod felvenni, hogy az XS-es vagy XL-es póló jön rád, hogy bátran ihatsz vodkát vagy félve is csak szénsavmentes vizet, ez mindenképpen a női lét egyik legnehezebb, emberpróbáló időszaka! És fantasztikus ember vagy, ha ezt bírod és csinálod!

 (A kép forrása: www.cosmopolitan.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://anyatlanul.blog.hu/api/trackback/id/tr6812656105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása